Effectief Communiceren

Een In Company training voor leidinggevenden waarbij aandacht wordt besteed aan het verder ontwikkelen van een sturend vermogen vanuit zelfkennis en persoonlijke kracht.


Algemene informatie

Aanbieder: Simulatie Consult
Vorm: in company
Niveau: HBO/Academisch
Duur: 2 dagen
Kosten: Op aanvraag
Vroegste start: Nog niet bekend

Omschrijving

Algemene informatie
Aanbieder Simulatie Consult
Informatie www.simulatieconsult.nl
Duur 4 dagdelen
Kosten Op aanvraag
Data n.t.b.
Doelgroep In Company voor managers, leidinggevenden, coördinatoren etc.
HBO werk - en denkniveau

Omschrijving

Soms kan de samenwerking met collega’s, medewerkers, leidinggevenden stroever verlopen dan dat u zou wensen, met als gevolg dat de doelstellingen binnen uw bedrijf niet gehaald worden. Boodschappen komen niet of slechts gedeeltelijk over, in een vergadering lukt het u niet uw standpunt helder over te brengen. Ondanks uw inzet en intentie lijkt uw wijze van communiceren vaak niet effectief.
Kennis van het eigen gedrag en het effect hiervan op anderen is essentieel voor effectieve persoonlijke communicatie. De training ‘Effectief Communiceren’ is een krachtige stimulans om uw persoonlijke communicatievaardigheden sterker en meer gericht te ontwikkelen.

Werkwijze
De training start met een inventarisatie van de individuele leerdoelen van de deelnemers. Gedurende het verdere verloop van de training krijgen de deelnemers instrumenten aangereikt om deze leerdoelen verder aan te scherpen. Korte stukjes theorie worden afgewisseld met praktische oefeningen en rollenspel, waarin gebruik wordt gemaakt van door de cursist ingebrachte casuïstiek. De training wordt ondersteund door professionele acteurs. Ter afsluiting stelt elke deelnemer een actieplan op met als doel het geleerde binnen de eigen organisatie in de praktijk te brengen.
De trainers en acteurs streven er naar zo nauw mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de deelnemers en de werkelijkheid van de organisatie. Een praktische training, geen “kunstjes en trucs”, maar “kunde”.

Resultaat
Door de training ‘Effectief Communiceren’ krijgt u beter inzicht in uw gedrag en hoe u overkomt op anderen. Daarvan leert u bewust gebruik te maken. U krijgt zicht op wat binnen uw eigen gedrag de communicatie bemoeilijkt en hoe u het een en ander kunt verbeteren. Het ontwikkelen en formuleren van uw persoonlijke leerdoelen is hierbij van groot belang. Na deze training bent u in staat om respectvol assertief gedrag te laten zien en zelfverzekerd te communiceren. U kunt omgaan met weerstanden en vertegenwoordigt uw standpunten en de belangen van uw organisatie bewust en effectief.Agenda

De agenda voor deze training is (nog) niet ingevuld of is te bekijken in de omschrijving.


Aanmelden »


Meer informatie aanvragen

Door het onderstaande formulier in te vullen kunt u meer informatie over deze training aanvragen.

= verplicht veld.

Informatie aanvragen