2-jarige avondopleiding Makelaar o.z. (SVM NIVO)

Het IPD biedt sinds jaren een grondige opleiding aan ter voorbereiding op het SVMNIVO examen Makelaar-Taxateur en de Praktijktoets.


Algemene informatie

Aanbieder: IPD-opleidingen
Vorm: op locatie
Niveau: HBO
Frequentie: 2 keer
Duur: 64 dagdelen
Kosten: €1650,00 (Vrijgesteld van BTW / Exclusief boekengeld)
Vroegste start: Nog niet bekend

Omschrijving

De opleiding tot Makelaar-taxateur o.z. wordt verzorgd door docenten uit het veld die het beroep van binnen en van buiten kennen. De fijne kneepjes maar ook de haken en ogen. Vanzelfsprekend kunt u na het volgen van de opleiding aan de slag bij een makelaarskantoor. Maar ook bouwbedrijven, banken, woningcorporaties en beleggingsbedrijven hebben volop interessante functies voor een geschoolde vastgoedspecialist.

2-jarige avondopleiding
Wanneer u kiest voor de 2-jarige avondopleiding Makelaar-taxateur o.z. heeft u twee jaar lang, één avond per week les. Het voordeel hiervan is dat de studiebelasting wat lager is omdat uw lessen worden uitgespreid over een langere periode. Een uitstekende manier om wat rust in te bouwen als u naast uw studie een verantwoordelijke baan heeft of een druk gezinsleven.

Basis- én Aanvullende Theorie
De opleiding Makelaar-taxateur bestaat sinds kort uit twee delen: De opleiding Basistheorie-Taxateur en de opleiding Aanvullende Theorie Wonen/MKB. Als startende IPD-cursist merkt u hier weinig van want de opleidingen sluiten direct op elkaar aan en worden als één opleiding behandeld. De volgende onderdelen komen hierbij aan de orde:

  • Bouwkunde (B1 en B2)
  • Juridische Aspecten I (JA I)
  • Juridische Aspecten II (JA II)
  • Financiën, fiscaliteiten en taxaties (FFT)
  • Vastgoedeconomie (VE)
  • Aanvullende Theorie Wonen/MKB (AT Wonen/MKB)

Losse onderdelen volgen
Wilt u de opleidingen liever los van elkaar volgen, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Dit zal met name het geval zijn als u uw makelaardijopleiding op het vak Aanvullende Theorie na heeft voltooid, of wanneer u eerder de Basisopleiding Taxateur heeft gedaan en zich nu wilt inschrijven voor het vervolg. IPD heeft mogelijkheden te over voor het volgen van de opleiding Aanvullende Theorie (voorheen Makelaardijleer). Alle extra varianten vindt u terug in het opleidingenoverzicht, bij het onderdeel Extra Opleidingen Aanvullende Theorie.

Een volledig onderwijstraject
De opleiding tot Makelaar-taxateur wordt verzorgd op HBO-niveau en sluit aan op de nieuwste examens van SVM NIVO. Na het behalen van alle vakken kunt u direct aan de slag in de praktijk. Maar doorgroeien blijft eveneens een optie. Wanneer u na enige jaren werkervaring opgaat en slaagt voor de Praktijktoets, ontvangt u de beschermde titel Registermakelaar-taxateur. IPD verzorgt ook de opleiding ter voorbereiding op deze toets en begeleidt u graag gedurende het hele onderwijstraject van aspirant-makelaar tot gecertificeerd specialist.

Vooropleidingen
Voor het volgen van de IPD-opleiding is het nodig dat u over één van de volgende diploma's beschikt: HAVO, VWO, IMV CISE of MBO. Als u niet beschikt over zo'n diploma is het raadzaam om eerst telefonisch contact op te nemen met één van onze studieadviseurs om te bekijken hoe hoog de studiebelasting dan wordt.

Cursusduur
62 lesavonden in 62 lesweken.

Leermiddelen
De leermiddelen worden per module, voor aanvang van de lessen toegestuurd.

Het examen
Het IPD leidt op voor het examen van SVMNIVO.

De meeste examens worden in de vorm van een flextoets afgenomen. Een flextoets legt u op afspraak af op een door u gekozen datum in een toetscentrum naar keuze.

Alleen het examen Bestek en Tekeninglezen wordt nog afgenomen als een centraal schriftelijk examen. Wij adviseren u om de sluitingsdatum van dit examen goed in de gaten te houden.

Klik hier voor meer informatie over deze opleiding of neem contact op met een van onze studieadviseurs via 030-2447730.


Agenda

De agenda voor deze training is (nog) niet ingevuld of is te bekijken in de omschrijving.


Aanmelden »


Meer informatie aanvragen

Door het onderstaande formulier in te vullen kunt u meer informatie over deze training aanvragen.

= verplicht veld.

Informatie aanvragen